fbpx

Elektriciteitswerken

Elektrische installatie bij nieuwbouw

Kiezen voor een klassieke installatie met schakelaars, of resoluut voor een domoticasysteem? Wij werken met kwaliteitsvolle merken zoals NIKO, Legrand, Vynckier, Bticino, …..

VM Elektro zorgt voor alle elektrische installaties in uw nieuwbouwwoning, wij voeren zelf alle slijpwerken uit, leggen de bedrading, plaatsen alle stopcontacten, lichtschakelaars, monteren uw zekeringkast… Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis in elektriciteit bieden wij u steeds de juiste oplossing aan, gaande van verlichting, domotica, videofonie, netwerk, camerabewaking…
Wij werken voor uw nieuwbouw het verlichtings- en elektriciteitsplan uit, naar ieders wensen en budget.
Wenst u meer informatie omtrent de elektrische installatie in uw nieuwbouw, contacteer ons! 

Elektrische installatie bij verbouwingen

elektrische leidingen leggen

U heeft een woning gekocht waar de elektrische installatie niet meer voldoet aan de huidige normen of u wenst te verbouwen, tijd om de elektrische leidingen te vernieuwen, kabels bij te trekken, bijkomende lichtpunten…..kortom, voor alle aanpassingen tijdens uw verbouwingen kan u een beroep doen op VM Elektro – Koeltechnieken.

Elektrische installaties zijn onderworpen aan strikte reglementen en controles. Maar ook een degelijke informatie en opleiding maken deel uit van de preventiemaatregelen.

Het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI)

De voornaamste algemene wettelijke voorschriften inzake de elektrische installaties zijn terug te vinden in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Dit AREI werd ingevoerd bij koninklijk besluit van 10 maart 1981. Het is van toepassing op de elektrische installaties die na 1 oktober 1981 in werking werden gesteld. Het geeft een reeks beschermingsmaatregelen tegen de effecten van elektriciteit en bevat bovendien voorschriften met betrekking tot de keuze en de aanwending van elektrische leidingen, machines en apparaten.
De maatregelen die moeten worden nageleefd door de personen worden eveneens in dit reglement uiteengezet. Bovendien bepaalt het welke de specifieke voorschriften zijn met betrekking tot bepaalde oude elektrische installaties.

Contacteer ons