fbpx

Airco

Koelen op een energie-efficiënte manier. Slim én goed voor het milieu!

De zomers worden steeds warmer en dat gaat vaker gepaard met hittegolven. Tijdens die zwoele en warme periode wil je niet voortdurend zitten puffen en zweten. Haal de koelte in huis met airco’s van VM Elektro! Dankzij een warmtepompsysteem kan je jouw huis in de zomer afkoelen tot aangename binnentemperaturen.

Voordelen Airco warmtepomp VM Elektro

Wat is een airco?

Met een airco (afkorting voor airconditioning) kan je de temperatuur in jouw woning makkelijk regelen. Het koelt of verwarmd de lucht in de ruimte.

Daarnaast kan de airco lucht zuiveren en de ruimte te ontvochtigen. Daarbovenop biedt het de mogelijkheid om te ventileren.

Een airco is het beste alternatief is voor de klassieke verwarming. Het werkt makkelijk en is energiezuinig!

Hoe werkt een airco?

Een warmtepomp of airco werkt heel eenvoudig. Het haalt de nodige natuurlijke energie uit de lucht en zet dit om in de gewenste binnentemperatuur. Elke airconditioning bestaat uit minimum twee delen: een binnen- en een buitendeel die met elkaar verbonden zijn. Bij het koelen haalt het binnendeel de warmte uit de lucht. De buiten unit drijft op zijn buurt de overtollige warmte naar buiten. Met andere woorden produceert de airco geen koude lucht, maar koelt hij af door de warmte eraan te onttrekken. Bij verwarmen van de woning werkt dit principe precies andersom.

De warmtepomp is een duurzame investering waarbij je zowel tijdens de zomermaanden als in de winter kan genieten van een aangenaam binnen klimaat.

Waar kan een airco toegepast worden?

Een airco kan je in verschillende ruimtes inzetten, zoals een slaapkamer, leefruimte, keuken, winkel, bureaus, bedrijfspand,…

Om te bepalen welk type airco het best bij jou past, houdt VM Elektro rekening met een aantal bepalende factoren zoals het aantal ruimtes die je wenst te koelen of te verwarmen.

Het Single Split systeem is ideaal voor het koelen of verwarmen wanneer het gaat over een enkele ruimte. Single Split betekent dat de warmtepomp bestaat uit één binnen unit en één buitendeel.

Zodra het over twee tot vijf ruimtes gaat, is het Multi Split systeem interessanter. Hier werken we met één buiten unit en verschillende binnen units naar gelang het aantal ruimtes.

Tot slot zetten we het VRF systeem in bij grote projecten waarbij meer dan vijf ruimtes gekoeld of verwarmd moeten worden. Dit systeem bestaat uit één buitendeel en een onbeperkt aantal binnen units.

VM Elektro adviseert jou graag over welk airco-systeem het beste bij jou past!

VM Elektro jouw airco specialist
LG airco VM Elektro Kruisem

Energiezuinig verwarmen en koelen

Een airconditioning of warmtepompsysteem is zeer energiezuinig omdat die tot 75% van de warmte uit de buitenlucht haalt. Daarbovenop zijn alle warmtepompen uitgerust met een inverter gestuurde compressor die bijdraagt tot een efficiënt energie verbruik.

Je betaalt enkel en alleen voor de hoeveelheid stroom die je nodig hebt voor de werking van de airco. Het biedt je een totaaloplossing voor de klimaatregeling in jouw huis. De warmtepomp is zuinig en duurzaam want je kan er naast afkoelen ook je woning mee verwarmen.

 

Voordelen airco/warmtepomp

  • Energiezuinig
  • Constante binnentemperatuur
  • Koelen en verwarmen
  • Weinig onderhoud
  • Waardeverhoging woning (EPB)
  • Luchtzuivering

Wil je meer weten over airco’s? Contacteer VM Elektro voor gratis advies.

Ons aanbod

Wandmodel

Technisch de makkelijkste oplossing. Ideaal voor woningen, burelen, serverlokalen, ...

Vloermodel

Mooi alternatief voor een wandmodel Ideaal in ruimtes met schuine daken zoals zolderkamers, ...

Kanaalmodel

Ideaal om de airco weg te werken in bijvoorbeeld kasten of valse plafonds Vooral bij nieuwbouw (bij ruwbouw)

Vierwegcassette

Grote koelvermogens/installaties zoals bijvoorbeeld winkelruimtes en burelen Ingewerkt in plafond, maar ook mogelijk in opbouw met
optie luchtzuivering


Onze merken

LG
Mitsubishi ElectricVM Elektro is trouwe partner van LG en Mitsubishi Electric


Dankzij ons ruim gamma airco-toestellen kunnen we makkelijk een oplossing bieden op maat van de klant!

Contacteer ons voor een gratis offerte